• +31 (0) 181 442 530
  • info@dakkapel-offerte-online.nl
Dakkapel isoleren

Dakkapel isoleren

Door de dakkapel te isoleren zorgt u ervoor dat u kunt genieten van een fijne temperatuur. Bovendien bespaart u op stookkosten door uw dakkapel goed te isoleren.
Met onze Dakkapel Calculator wordt met alle facetten van een dakkapel rekening gehouden, ook met de isolatie van de dakkapel, en kunt u kiezen uit een standaard isolatie (3,6 Rc voor zowel de wanden als het dak) en een hoge isolatie (4,5 Rc voor de wanden en 6,0 Rc voor het dak).

Het dak en de zijwanden van de dakkapel aan de binnenzijde worden voorzien van gewapende dampremmende folies en aan de buitenzijde van de dakkapel worden de wanden voorzien van gewapende dampdoorlatende folies waar spouwlatten over geplaatst worden voor een goede ventilatie.

Dakkapel isoleren

Bekleden met kunststof

Er zijn diverse soorten kunststof producten beschikbaar die worden gebruikt voor het bekleden van een dakkapel. Bij Dakkapel-Offerte-Online.nl werken wij voornamelijk met de kunststof rabatdelen en volschuim potdeksels welke beide onderhoudsarm genoemd kunnen worden.

De grootste voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van andere materialen is de levensduur, naast het eerder genoemde onderhoudsarme karakter. Gemiddeld raden wij aan het kunststof eens per jaar schoon te maken.

Verschillen in prijs

Over het algemeen geldt dat kunststof (rabat)delen het duurste zijn en hout het goedkoopste. De prijzen hangen van veel factoren af, denkt u bijvoorbeeld aan de maat, materiaalkeuze, de hellingshoek van de dakkapel en de eventuele afwerking.

De prijzen voor een nieuwe dakkapel zijn vaak inclusief het bekleden en de plaatsing, maar exclusief de afwerking aan de binnenzijde. Daarnaast is het mogelijk dat u allerlei accessoires aan de dakkapellen toevoegt, voorbeelden hiervan zijn onder andere rolluiken en screens.

Kunststof rabatdelen

Rabat is een vorm van gevelbekleding welke met messing en een groef aan elkaar verbonden worden. De rand van elk paneel loopt sierlijk weg en gaat daarna over in de veer. De rabatdelen zijn over het algemeen leverbaar tot een lengte van zes meter. De door ons gebruikte rabat delen zijn voorzien van een CE keurmerk en voldoen aan de richtlijnen van Duurzaam Bouwen. Op bijna alle rabat planken is de garantie standaard 10 jaar. Kunststof rabatdelen zijn onderhoudsarm, duurzaam, milieuvriendelijk en 100% recyclebaar en de delen hoeven nooit meer geschilderd te worden.

Volschuim potdeksels

Potdeksel rabatdelen geven gevels een natuurlijke uitstraling. Potdeksel gevels hebben een perfecte sluiting en zijn voorzien van een messing en groef en beschermen gevels tegen alle weersinvloeden.

De potdeksel gevelpanelen zijn eenvoudig te monteren en hebben een werkende hoogte van 18 cm en 6 meter lang. Bovendien zijn ze onderhoudsarm, recyclebaar en hebben de panelen een hoge materiaal dichtheid.