• +31 (0) 181 442 530
  • info@dakkapel-offerte-online.nl
Dakkapel renoveren

Dakkapel renoveren

Een oude(re) dakkapel kunt u met behulp van een renovatie flink opknappen. Met name een bestaande dakkapel aan de voorzijde van de woning of op een plek waar een vergunningsaanvraag vereist is zijn uiternmate geschikt om te renoveren in plaats van een nieuwe dakkapel te laten plaatsen. Wanneer uw dakkapel verouderd is of mankementen begint te vertonen is het raadzaam om tijdig te laten klijken naar de mogelijkheden van een renovatie van uw dakkapel.

Door uw dakkapel tijdig te vernieuwen bespaart u mogelijk een hoop kosten in de toekomst en daarnaast zorgt u ervoor dat de waarde van uw woning door de 'nieuwe' dakkapel in orde blijft. Tevens geeft een gerenoveerde dakkapel een betere uitstraling van uw pand.

Renoveren van bestaande Dakkapel

Vervangen of renoveren?

Een dakkapel die in een slechte staat verkeerd hoeft niet direct te worden vervangen door een nieuwe dakkapel, sterker nog, een renovatie van de bestaande dakkapel is soms veel interessanter.

Met name dakkapellen waarvoor een vergunningsaanvraag vereist is kunt u over het algemeen beter renoveren dan vervangen omdat u bij een renovatie van de bestaande dakkapel geen nieuwe vergunningsaanvraag hoeft in te dienen bij de gemeente.
Uiteraard wordt er door ons zeer goed gelet op de staat van de constructie omdat het in enkele gevallen noodzakelijk is om ook deze te vernieuwen en dan loont het mogelijk de moeite om een nieuwe dakkapel te laten plaatsen.

Heeft u een dakkapel welke aan een renovatie toe is? Neemt u vrijblijvend contact met ons op voor het maken van een afspraak.

Werkzaamheden tijden de renovatie

Indien u ervoor kiest om uw dakkapel te laten renoveren dan komen de volgende onderdelen in aanmerking voor vervanging:

- Het vervangen van de (enkele) beglazing
- Het plaatsen van nieuwe (kunststof) kozijnen
- Het vervangen van de loodslabben
- Het vervangen van de zijwangen of boeiboorden
- Het aanbrengen van nieuwe dakbedekking
- Het isoleren van de dakkapel

Al met al neemt de renovatie van uw dakkapel over het algemeen 1 tot 2 werkdagen in beslag en bespaart u hier een hoop geld mee. Met name de aftimmering aan de binnenzijde van de dakkapel is bij een renovatie meestal niet aan de orde.

Kosten dakkapel renovatie

De kosten voor het renoveren van een dakkapel variëren enorm en zijn afhankelijk van de werkzaamheden die dienen te worden uitgevoerd, de grootte van de bestaande dakkapel en het materiaal waarmee u de dakkapel laat renoveren. Zo is het gebruik van hout vaak iets duurder dan het gebruik maken van kunststof en hangt het er helemaal vanaf hoe de toestand van uw huidige dakkapel op dit moment is.

Bij de totaalrenovatie van uw bestaande dakkapel wordt gekeken naar de onderdelen die vervangen dienen te worden en worden de loodslabben, de dakbedekking en de zijkanten van de dakkapel verwijderd en vervangen door nieuwe onderdelen. Daarbij kan het voorkomen dat er onder de huidige constructie (ver)rotte onderdelen worden aangetroffen welke eveneens vervangen dienen te worden om teleurstelling in de toekomst te voorkomen. De totale kosten van een renovatie verschillen per dakkapel en per situatie, wij geven u graag een berekening van de kosten waarmee u rekening kan houden als u overweegt uw dakkapel te laten renoveren.

Onderhoud dakkapel

Uw dakkapel goed onderhouden verlengt niet alleen de levensduur van uw dakkapel maar zoprgt er tevens voor dat de uitstraling van uw pand jaarlijks optimaal is. Hoeveel onderhoud u jaarlijks moet (laten) doen is afhankelijkk van de materiaalsoort. Een dakkapel van kunststof heeft jaarlijks weinig onderhoud nodig terwijl een dakkapel met houten elementen relatief veel onderhoud nodig heeft.

Bij het renoveren van uw dakkapel adviseren wij u graag in de diverse mogelijkheden en zorgen wij er tevens voor dat u beide materiaalsoorten naast elkaar kunt afwegen. Met de huidige kunststofproducten, zoals rabatdelen en rabatdelen met houtlook, is het overigens raadzaam deze producten te (gaan) gebruiken om het onderhoud per jaar naar een minimum te verlagen.

Maakt u gerust een afspraak in onze showroom zodat wij u niet alleen kunnen adviseren bij het renoveren van uw dakkapel maar u alle producten kunt zien en aanraken.